Om du överväger att ansöka om lån

Det är viktigt att överväga tre olika faktorer:

1 / APR (årlig procentsats) av lånet

Detta är den aspekten av lånet som är det viktigaste. Det bestämmer hur mycket pengar du kommer att behöva betala tillbaka, och kan variera dramatiskt beroende på vilken typ av långivare. För dom olika typer av långivare besök smslån tips för att få tips om dom bästa banker som ger dig lån.

Ett lån måste ses från det perspektivet att du så småningom måste betala tillbaka pengarna, så du borde verkligen försöka shoppa så mycket som möjligt för den lägsta räntan innan du fortsätter. Betalar du inte tillbaka ditt lån finns det risk att hamna hos kronofogden.

Ju lägre hastighet desto mindre kommer du att betala. Ett lönelån kan till exempel ha en APR på tusentals procent, och ett lån för några hundra dollar kan hamna kostar tusentals under lånets livstid.

Undvik smslån när det är möjligt. De gör det lätt att låna pengar, men deras räntesatser är förödande.

En enkel tumregel att tänka på är att ju lättare det är att göra för att du ska ta ut ett lån, desto mer förödande kommer sannolikt att vara den ränta som debiteras. Så bli inte avstängd om din bank eller potentiella långivare får dig att hoppa genom några fler hoops för att få ett lån. Det betyder förmodligen att du får en bättre affär och att de bara checkar för att du är en bra risk.

2 / Hur snabbt behöver lånet återbetalas?

Det är också en viktig att faktor i hur snabbt ett lån som du tar ut kommer att behöva återbetalas.

Även om ett lån har en lägre APR, kommer det inte nödvändigtvis göra dig något bra om du behöver betala tillbaka lånet för fort.

Så, du måste också titta på återbetalningsperioden och se om det verkligen är realistiskt för dig att kunna betala tillbaka lånet under den perioden.

Om det inte är så kan du antingen prata med din befintliga långivare för att ändra den period under vilken lånet behöver återbetalas. Eller du kan hitta en ny långivare som låter dig få den förlängda återbetalningsperioden som du söker.

3 / Kan du få den summa pengar du behöver?

Olika långivare kommer också att ha olika regler om hur mycket pengar de faktiskt kommer att låna ut. Så det är viktigt att kolla med ett antal olika låneföretag om de särskilda reglerna som de tillämpar före utlåningen.

4 / Forskning olika lån erbjudande noggrant

Det är viktigt när du överväger att få ett lån för att också vara en faktor i den tid det tar att undersöka erbjudandet. Faktum är att de flesta människor antar att de kommer att kunna hitta en hel del mycket snabbt när verkligheten är att det är en utdragen process och behöver noggrann analys och omsorg innan man fortsätter. Det är alltför lätt att bli fast i fällan att tänka på att du snabbt kan hitta en affär som ger bra värde när du faktiskt behöver byta runt för att få det att hända. Det här är vad några skrupelfria företag räknar med, särskilt lönebolagslån, som drar dig in med löften om snabba pengar de närmaste 15 minuterna. Detta är sant, men du betalar för den hastigheten och bekvämligheten med förödande räntor som kan leda till att du försöker betala tillbaka lånet för kommande år. Så akta dig för “Quick!” och “enkelt!” Erbjudanden.

Det är en bra idé att ställa frågor om ditt låneföretag om alla dessa fyra faktorer innan du fortsätter med något lån.

Detta kommer att se till att du får bästa möjliga affär på ditt personliga lån.